Verborgen parels9x authentiek overwinteren: van Cyprus tot Sint Maarten

9x authentiek overwinteren: van Cyprus tot Sint Maarten

Wie overwinteren zegt, zegt Benidorm. Jaarlijks trekken duizenden Vlamingen naar de parel van de Costa Blanca om er aan de Belgische wintertenen te ontsnappen. Maar zijn er geen betere plekken om de wintermaanden door te brengen? Op deze negen topbestemmingen geniet je van prachtig weer in een authentieke setting.

Paphos, Cyprus
Cyprus heeft een van de zachtste klimaten van Europa. Op het mediterrane eiland daalt de temperatuur zelden onder de 15 graden Celsius. Settel je in het charmante stadje Paphos waar je je kunt onderdompelen in de rijke cultuur en het helderblauwe water. Sluit de dag af met enkele heerlijke mezze bij een spectaculaire zonsondergang.
Winterse maxima: 16 à 22°C

Tavira, Portugal
’s Zomers liggen de stranden van de Algarve volgepakt met toeristen, maar ’s winters is het erg rustig. Toch is het in het zuiden van Portugal ook tijdens de koude maanden goed vertoeven. Overwinter in het prachtige Tavira. Dit stadje kronkelt zich rond de Gilão-rivier en ligt op een boogscheut van de kust. Op deze authentieke bestemming leef je ten midden van de Portugezen en leer je hun cultuur kennen.
Winterse maxima: 16 à 19°C

Canacona, India
Verder van huis, maar absoluut de moeite: de Indiase regio Goa is op haar mooist tijdens de winter. In de nasleep van het moessonseizoen ogen de tropische wouden felgroen en zijn de temperaturen relatief zacht. Laat het toeristische noorden van de regio achter je en overwinter aan de paradijselijke kust van het ongerepte zuiden. In Canacona, bijvoorbeeld! In dit stadje vind je de mooiste stranden van heel Goa.
Winterse maxima: 30 à 32°C

Rhodos, Griekenland
Nergens in Griekenland is de geschiedenis zo tastbaar als op Rhodos. Het eiland voor de Turkse kust staat bekend om haar middeleeuwse stad (de grootste van Europa!), maar herbergt ook prachtige Romeinse en Griekse sites. Tijdens het hoogseizoen kun je er over de koppen lopen, maar tijdens de winter is het er rustiger. Ook de prachtige stranden, verrukkelijke keuken en betaalbare hotels stellen niet teleur.
Winterse maxima: 14 à 19°C

Philipsburg, Sint Maarten
Overwinteren op Nederlandse bodem? Dan trek je naar Sint Maarten! Deze Nederlandse enclave in de Caraïben is een waar paradijs. Nestel je met een boek op een van de stranden van het charmante Philipsburg. Dit fotogenieke stadje heeft niet alleen een kustlijn, maar ook een binnenmeer met een klein eiland. Je bent er dus steeds omringd door azuurblauw water. Oh, en nog een voordeel: de mensen spreken er gewoon Nederlands. Je hebt er dus geen talenknobbel nodig om een heerlijke winter te beleven.
Winterse maxima: 29 à 30°C

Garachico, Spanje
De Canarische Eilanden hebben het beste klimaat ter wereld. Heel het jaar lang schommelen de temperaturen er rond de 25 graden Celsius. Op Tenerife – het bekendste eiland van de archipel – overwinteren we in Garachico. Velen noemen het het mooiste dorp van Spanje en daar valt geen speld tussen te krijgen. Omringd door zwarte klippen en blauwe waters komt deze witte vestiging prachtig tot zijn recht.
Winterse maxima: 23 à 26°C

Cefalù, Italië
In Cefalù beleef je een winter vol fotogenieke zonsondergangen en overheerlijke pasta’s. De historische stad op Sicilië ligt in de schaduw van een mastodont van een rots. Hierdoor voel je je er helemaal afgesneden van de rest van de wereld. Goede hotels en restaurants zijn er echter in overvloed. Laat je zorgen dus achter aan de andere kant van de rots en geniet van la dolce far niente in deze magische stad.
Winterse maxima: 15 à 20°C

Kaapstad, Zuid-Afrika
Hoewel de meeste toeristen in de zomer naar Zuid-Afrika trekken, is het er ’s winters veel aangenamer. Het weer is zachter, de trekpleisters rustiger en de prijzen schappelijker. Trakteer jezelf op een winters bezoek aan Kaapstad – volgens Lonely Planet een van de beste steden ter wereld – en verken de omringende nationale parken en de machtige Tafelberg.
Winterse maxima: 25 à 29°C

Dahab, Egypte
Dahab is een oase midden in de woestijn. Het stadje aan de Rode Zee barst van de geuren, kleuren en smaken, en dat terwijl er buiten de stad alleen woestijn rest. Zet je aan het water om heerlijk te zwemmen, surfen en ontspannen, of ga kopje onder met je duikfles. Haar prachtige onderwaterwereld maakt van Dahab een van Egypte’s meest geliefde duikbestemmingen!
Winterse maxima: 19 à 25°C