Voor elk type avonturierMaak je kind(eren) gelukkig en ga met ze kamperen!

Maak je kind(eren) gelukkig en ga met ze kamperen!

Dat je van kamperen gelukkig wordt, dat wisten we al langer. Maar niet alleen volwassenen genieten ervan, want een tentje opstellen komt ook kinderen ten goede. Dat wordt aangetoond in een onderzoek van de Britse Plymouth University. Dit zijn de vijf voordelen van kampeerreisjes voor je bengels!

Betere schoolprestaties

Maar liefst vier op vijf ouders die deelnamen aan het onderzoek, vinden dat kamperen de schoolprestaties van hun kinderen bevordert. Hoe kan het ook anders? Tijdens een kampeertripje leren ze voor zichzelf te denken en ze krijgen meer zelfvertrouwen. Zeker als ze zelf hun tent mogen opzetten!

Sterkere relatie met de natuur

Kamperen doe je in de natuur. Doordat ze in aanraking komen met fauna en flora, krijgen kinderen meer respect voor de natuur. Door in bomen te klimmen en in rivieren te spelen, leren ze ecosystemen begrijpen.

Verwerven van nieuwe vaardigheden

Kinderen leren nieuwe vaardigheden tijdens het kamperen. Het begint al bij het opstellen van een tent. Of het beste kampeerplekje zoeken. In de schaduw of in de zon? Om nog maar te zwijgen over outdoor koken en een kampvuur aansteken!

Weg van de digitale snelweg

De wereld van heel wat kinderen bestaat tegenwoordig grotendeels uit schermen en digitale technologie.
Door al deze technologie af en toe even weg te leggen, krijgen ze weer oog voor de echte wereld om hen heen. Een kampeertripje is daar een ideale gelegenheid voor!

Langdurig nagenieten

Wil je jouw kinderen een reisje bezorgen dat ze niet snel vergeten? Even gaan kamperen lijkt alvast dé oplossing. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat kinderen langer nagenieten van een kampeervakantie.

Stel hun biologische klok opnieuw in

Misschien heb je het zelf ook al gemerkt: na een paar dagen op de camping lijkt een nachtje rust je meer energie te geven dan thuis. De verklaring daarvoor zit bij je biologische klok, die als het ware opnieuw wordt ingesteld door je lichaam. En daardoor word je ook beter uitgerust wakker.

De hoofdverantwoordelijken daarvoor? Meer tijd in open lucht, minder tijd in kunstlicht. Dat kunstlicht, afkomstig van toestellen zoals de pc of televisie, voorkomt namelijk dat jouw lichaam genoeg melatonine (slaaphormoon) produceert en op een natuurlijke manier moe wordt. Daardoor duurt het langer vooraleer je diep slaapt.

Bijkomend voordeel van een kampeertrip: de meeste campings zijn ’s nachts nog écht donker, zonder lichtvervuiling. Je lichaam voelt dan ook beter wanneer het tijd is om te gaan slapen. En dat de fluitende vogels je ’s morgens wekken in plaats van die irritante wekker, dat helpt natuurlijk ook een handje …

A.S.Adventure staat klaar om je volledig (uit)gerust op avontuur te laten vertrekken. Het verhuuraanbod sluit perfect aan bij elk type buitenbeleving, of je nu gaat kamperen, je aan een trektocht waagt óf het water opzoekt. Ontdek alle opties in het à-la-carte-overzicht! Ook handig te betalen met ecocheques. Bekijk snel het verhuuraanbod.