Cultuur opsnuivenOp Kustsafari! Trek eropuit aan de Belgische kust en spot The Big Five

Op Kustsafari! Trek eropuit aan de Belgische kust en spot The Big Five

Voor een safari hoef je heus geen vliegreis naar een ander continent te maken. Deze zomer stellen vijf bezoekerscentra aan zee elk hun Big Five voor aan de hand van een Kustsafari. Samen met een ranger ga je – te voet of met de fiets – op zoek naar vijf buitengewone dieren en planten aan de kust.

Haal je stalen ros van onder het stof of poets je wandelschoenen op, want tussen Knokke en De Panne kun je ook deze zomer weer heel wat natuurparels ontdekken. Kustsafari is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de merkwaardige fauna en flora langs onze kust of simpelweg afwisseling zoekt voor het bakken en braden in de zon.

Samen met een Kustranger ga je – te voet of al fietsend – op zoek naar The Big Five van elke kustgemeente. Wuivend helmgras, opvliegend wild en de gezonde zeelucht wakkeren het safarigevoel alleen maar aan. Een leuke – en gratis – activiteit voor jong & oud.

Op deze data gaan de kustsafari’s door:

De avontuurlijke tochten duren zo’n 2,5 à 3 uur, startende aan één van de vijf bezoekerscentra. Vergeet je niet in te schrijven, want dat is verplicht. De minimumleeftijd voor inschrijving is 10 jaar en per route kunnen maximaal 15 à 20 deelnemers inschrijven.

Breng – afhankelijk van het soort safari – je fiets mee. Sportieve kledij en een verrekijker zijn aangewezen. Sommige tochten vinden ’s avonds plaats, dan kan een zaklamp meer dan handig zijn. En uiteraard stop je ook best wat te drinken en iets om te eten in je tas.

Alle info kun je hier terugvinden.