Ontdek Duitsland per treinCultuur, natuur, shoppen en lekker eten: in Keulen kan het allemaal

Cultuur, natuur, shoppen en lekker eten: in Keulen kan het allemaal

Keulen is een van de oudste steden van Duitsland, en je kunt je er vergapen aan prachtig erfgoed en uren doorbrengen in de rijke musea. Tegelijk is Keulen ook een heel groene stad. We geven je onze beste tips om Keulen te ontdekken.

1. Verken de stad op de fiets

Keulen ligt langs de Rijn en heeft een vlak profiel met weinig hellingen. Ideaal dus om met de (elektrische) fiets te verkennen. De toeristische dienst heeft een hele reeks fietstochten uitgestippeld met het mooiste wat te stad te bieden heeft. Zo brengt de Cologne Photo Shoot-fietsroute (25 km) je langs alle Instagram-waardige plekken van de stad. De Street & Urban Art Tour (16 km) voert door de veelzijdige kunstjungle van Duitse stad. Langs de route staan werken van internationale en lokale straatkunstspecialisten.
Tip: als je geen eigen fiets mee hebt, kun je bij spoorwegmaatschappij DB een fiets huren via het Call a Bike-programma.

© DZT / Francesco Carovillano

2. De groene kant van Keulen

Keulen is een groene stad. Er zijn uitgestrekte parken waar je kunt uitrusten na een geslaagde shoppingtrip of fietstocht. In het centrum vind je parken zoals de Volksgarten, Aachener Weiher, Grüngurtel, Rheinpark en nog veel meer. In het westelijke stadsdeel Lindenthal ligt het uitgestrekte Stadtwald, dat de perfecte plek is voor lange wandelingen.

In Riehl, een wijk in het noorden, vind je de Botanische Tuin met een oppervlakte van 11,5 hectare. Dit uitgebreide complex herbergt meer dan 10.000 soorten planten. Tussen de exotische planten in de tropische serres en het Palmhuis waan je je midden in een regenwoud.

© Getty Images / Jorg Greuel

3. Duurzaam naar Keulen

Steeds meer reizigers vinden duurzaamheid belangrijk. Voor je verblijf kun je kiezen voor hotels die aandacht hebben voor duurzaamheid. De duurzaamste manier om naar Keulen te reizen, is met de trein. De snelle ICE brengt je in alle comfort op minder dan twee uur van Brussel naar Keulen. Een ticket voor de rechtstreekse verbinding tussen Brussel en Keulen heb je al vanaf 19,90 euro.

4. Smakelijk eten

Van toprestaurants, gezellige cafés, traditionele brouwerijen en internationale gastronomische specialiteiten: in Keulen vind je het lekkerste wat de wereld te bieden heeft. Heel wat restaurants serveren lokale specialiteiten met organische ingrediënten.

Met al dat lekkers kun je een hele dag vullen. Begin met een ontbijt in Café Sehnsucht, en bezoek daarna het Chocolademuseum. Na de lunch met Italiaanse broodjes in Palladio maak je een wandeling tot het tijd is voor een vieruurtje bij TörtchenTörtchen. Voor het diner serveert Früh am Dom lokaal lekkers.

5. Urenlang shoppen

Keulen is een shoppingparadijs. De Schildergasse en de Hohe Strasse zijn populaire winkelstraten in de stad. Tussen beide in ligt het Belgisches Viertel – de Belgische wijk. Hier vind je mode- en designerlabels van hoge kwaliteit die buiten de mainstream vallen. Lokale juweliers tonen unieke, handgemaakte producten in hun vitrines.

Keulen is ook helemaal mee met de vintage-trend. Je vindt er heel wat duurzame vintage winkels waar je tweedehands kleding een nieuw leven kunt geven. Keulen is trouwens de hoofdstad van duurzame en fair trade mode in Duitsland.

Reis naar Keulen in alle comfort. Boek hier de voordeligste tickets voor de snelle ICE.